Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със задните прозорци на 156SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със задните прозорци на 156SW

Здравейте колеги. Колата е 156SW 1,9JTD, купих я миналата година с неработещ заден ляв прозорец. Моторчето и бутоните са здрави. От днес вече и заден десен прозорец отказа. Най-вероятно модулът е сдал багажа. Въпросът ми е: колата с два отделни модула ли е (за предни и задни прозорци) и къде се намират? Поздрави!

Предпазителите провери ли ги?За задните стъкла мисля, че има отделен предпазител.
    Alfa Romeo SW 1.8 TS

Comment

Проверих ги и в интерес на истината имаше един изгорял бушон, но проблемът със заден ляв прозорец си остана.

Comment

Няма модул за задните стъкла. Проста комутация на верига, минаваща през бутоните на шофьорската врата, блокировката и тези на задните врати.

Има обаче отделни бушони (20-амперови) за двете задни врати. Провери добре този за проблемната да не е изгорял. Иначе трябва да се мери напрежение по бутоните за да се стигне до причината за проблема.
        Ако ти дам схема, ще се справиш ли с меренето?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще се радвам, ако можеш да ми дадеш схема, защото търсих навсякъде и нищо не намерих. Ето и мейл, на който можеш да ми изпратиш файловете. miroslav-kostadinov@mail.bg Благодаря предварително.

Comment

N65 - мотор в задна лява врата
            H53 - бутон в задна лява врата
            H45 - бутон в шофьорската врата
            H55 - блокировка.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря колега, вече ще мога да свърша работа. Поздрави!

Comment

Ако липсва напрежение по задните бутони, огледай буксите в маншоните на вратите, често се пречупват кабелите и правят мизерии, въпреки че най-уязвима е шофьорската врата защото се отваря най-често. Обърни и внимание на пиновете в самата букса, лесно се чупят (това го казвам от опит).
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                X